Корова породи: якими вони можуть бути
Корова породи, оце так диво, що таке воно взагалі, як вибрати? Люди здавна ставили собі таке питання. Величезна рогата тварина завжди викликала повагу. Сьогодні поглянемо на різні породи, їх характеристики, ну і всякі цікаві штуки, що зазвичай не потрапляють на сторінки наукових праць. Берегти нерви – вам тут не місце. Тому що так, тут буде багато.
1. Історія
Давайте трохи зазирнемо у минуле. Колись, ще до постання цивілізацій у нашому розумінні – була дика корова. Біла, чорна, яка завгодно, не це головне. Важливо, що купа тисяч років тому людство спромоглося приручити цю велику істоту. Згодились перші хлібороби: молоко, м’ясо, працювати в полі, культурна цінність. Справжня універсальність. І от тепер аж розбігаються очі.
2. Класифікація порід: типи й групи
Перед тим, як обрати свою фаворитку, треба трохи розібратися в класифікації. Отже:
- Молочні – улюбленці фермерів. Їх звуть королевами молока.
- Об`єднані – і жирів? І білків в молоці, і м’яса на кістках.
- М’ясні – ті, що раді з’їсти, як би це жорстоко не звучало.
Є й інші підвиди, але ці – основні. Про кожну з груп читайте далі. Кожна з них – це новий світ, в який можна зануритись, щоб знайти якесь знання, багатше за “голові дояться “